KURTI SE OBRATIO ŠEFU POSMATRAČKE MISIJE EU: Imao je poseban zahtev za njega
Aljbin Kurti, Foto: Tanjug

strašno

KURTI SE OBRATIO ŠEFU POSMATRAČKE MISIJE EU: Imao je poseban zahtev za njega

Kurti je Mandla obavestio o napretku poslednjih parlamentarnih izbora na Kosovu, čija se organizacija, poput lokalnih sledećeg meseca, odvijala u situaciji pandemije

Objavljeno: 21:13h

Premijer Kosova Aljbin Kurti zatražio je danas od šefa posmatračke misije EU Lukasa Mandla da ta misija posebnu pažnju posveti lokalnim izborima u opštinama na severu Kosova.

U saopštenju iz Vlade Kosova navodi se da taj zahtev proizilazi iz "iskustva na parlamentarnim izborima i lekcija koje su iz njih izvučene".

"Ovo prisustvo je posebno važno u opštinama u kojima živi lokalna srpska većina, sa akcentom na one na severu zemlje, gde, kako dokazuje izveštaj stručnjaka Evropske unije za izbore 14. februara, lokalno stanovništvo i predstavnici drugih lokalnih srpskih entiteta, pored Srpske liste, osećali su se zastrašenim pritiskom i zastrašivanjem koje su iskusili na prošlim izborima", piše u saopštenju.

Kurti je Mandla obavestio o napretku poslednjih parlamentarnih izbora na Kosovu, čija se organizacija, poput lokalnih sledećeg meseca, odvijala u situaciji pandemije.

Dodao je da su posljednji parlamentarni izbori, održani 14. februara, osim što su bili "slobodni, demokratski i pošteni", bili i "primer organizacije u smislu njihovih priprema i organizacione discipline za sprovodjenje mera protiv pandemije".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.