VJOSA OSMANI SA AMBASADORIMA SAD I NEMAČKE
Vjosa Osmani, Foto: Printscreen

neverovatno

VJOSA OSMANI SA AMBASADORIMA SAD I NEMAČKE

Američki ambasador je naglasio da je za SAD suverenost Republike Kosovo nepovrediva, dodajući da je dijalog pravi put daljeg napretka, navedeno je u saopštenju

Objavljeno: 21:02h
  • 1

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas o situaciji na severu nakon odluke o reciprocitetu registarskih tablica sa Srbijom ;sa ambasadorima SAD i Nemačke. Po njenim rečima, Srbija pokušava da destabilizuje situaciju, što je nastavak rusko-srpskih napora da ponište dostignuća SAD-a, EU i NATO na Kosovu i u regionu.

"U tom kontekstu predsednica Osmani je rekla da je odluka institucija Republike Kosovo o sprovodjenju reciprociteta sa registarskim tablicama zakonita. Ona je istakla činjenicu da je sprovodjenje ove mere od strane naših institucija u potpunom skladu sa dogovorenim Sporazumom u Briselu, a koji Srbija nije sprovodila", kaže se u saopštenju.

Kosovska predsednica je takođe istakla da Kosovo ni u jednom trenutku nema za cilj da eskalira situacija. Posebno je istakla da je ključna posvećenost institucija zemlje održavanje reda i zakona, kao i zaštita svakog gradjanina.

Govoreći o procesu dijaloga, predsednica Osmani potvrdila je da Kosovo ostaje posvećeno njegovom nastavku i ponovo je istakla bitnost jednakog tretiranja stranaka obuhvaćenih njime.

Američki ambasador je naglasio da je za SAD suverenost Republike Kosovo nepovrediva, dodajući da je dijalog pravi put daljeg napretka, navedeno je u saopštenju.

Tokom sastanka sa nemačkim ambasadorom, Osmani je rekla da Kosovo ni u kom slučaju nije požurilo niti stvorilo tenzije i da je prisustvo policijskih snaga na severu u službi očuvanja javnog reda i mira svih gradjana, bez razlike.

"Predsednica je ponovo potvrdila posvećenost institucija Kosova da ostvare sadržinske reforme u oblasti vladavine zakona, kao preduslov za stabilan razvoj i dalje unapredjenje u procesu evroatlantskih integracija", kaže se u saopštenju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media