SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA JOVANOVIĆA PONOVO JE ODLOŽENO: Zbog epidemijskih mera se pomera!
Oliver Jovanović, Foto: Pritnscreen

odluka

SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA JOVANOVIĆA PONOVO JE ODLOŽENO: Zbog epidemijskih mera se pomera!

Advokat Jovana Filipović, branilac jednog od optuženih za pomaganje u ubistvu, navodi da je ispitivanje prvih svedoka počelo 30. avgusta, a da je nastavak bio predviđen za 14. i 17. septembar

Objavljeno:

Ispitivanje svedoka tužilaštva u procesu za pomaganje ubistva Olivera Ivanovića u Osnovnom sudu u Prištini neće biti nastavljeno ni sutra, kako je najavljeno na prethodnom ročištu, zbog mera za suzbijanje korona virusa.

Advokat Jovana Filipović, branilac jednog od optuženih za pomaganje u ubistvu, navodi da je ispitivanje prvih svedoka počelo 30. avgusta, a da je nastavak bio predviđen za 14. i 17. septembar.

- Zbog epidemijskih mera, zabrane okupljanja više od 20 osoba na jednom mestu, ni sutrašnje ročište neće biti održano, a sledeće nije zakazano - rekla je RTS-u Filipović.

Za učešće u pomaganju ubistva Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba.

Njih specijalni tužilac u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Na prvom ročištu, tri po godine od ubistva, u Osnovnom sudu u Prištini svedočili su taksisti Haki Nimani i njegov sin Veton, koji su vozili Olivera Ivanovića i Časlav Ilić.

Za sada je za svedočenje prijavljeno 28 osoba.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred sedišta GI "Sloboda, demokratija, pravda", koju je osnovao i vodio.

Bonus video:

00:58

ADVOKAT NEBOJŠA MILOSAVLJAVIĆ OTKRIVA KAKVO SUĐENJE ČEKA BELIVUKA!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.