ZEMUNCU PRODUŽEN PRITVOR: Đorđe M. (28) odgovaraće pred sudom 6. oktobra
Ilustracija, Foto: Profimedia

PRODUŽEN PRITVOR

ZEMUNCU PRODUŽEN PRITVOR: Đorđe M. (28) odgovaraće pred sudom 6. oktobra

Đorđe M. je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara

Objavljeno: 21:11h

Zmuncu Đorđu M. (28), kod koga je prilikom hapšenja 5. aprila u Novom Sadu pronađen kilogram eksploziva velike razorne moći, ponovo je produžen pritvor, i po tom rešenju može trajati do 13. novembra, a početak glavnog pretresa je zakazan za 6. oktobar.

On se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenom se na teret stavlja da je, između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako civilima nije dozvoljeno da poseduju i nose to minsko eksplozivno sredstvo. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Đorđe M. je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku nadzorne kamere, u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta "bombaških" napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi u zgradu bez ikakvih problema, a posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Nije isključeno da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policiji prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefon oblepljen izolir-trakom iz kog su virile žice.

POTERNICA

Dalibor Bogdanović Boća
foto: Slađana Stojanović

Za Daliborom Bogdanovićem (na slici) je raspisana poternica, jer se sa D. J. sumnjiči za teško ubistvo Uroša Stefanovića (27) od 2. septembra u Cankarevoj ulici u Novom Sadu i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47). Kako se obojica osumnjičenih nalaze u bekstvu, za njima je raspisana poternica.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.