BRAT UBIJENOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA PEĆI ZADRŽAN U PRITVORU 48 SATI: O MOTIVU se ne zna NIŠTA!
Policija, Foto: Beta/Saša Đorđević

DRAMA

BRAT UBIJENOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA PEĆI ZADRŽAN U PRITVORU 48 SATI: O MOTIVU se ne zna NIŠTA!

Tužilac koji radi na ovom slučaju nije želeo da otkriva detalje istrage zločina, rekao je kratko da se ispituju sve okolnosti

Objavljeno:

Avniju Ademaju, bratu Astrita Ademaja, kandidatu Demokratske partije Kosova za gradonačelnika Peći, koji je ubijen sinoć u pucnjavi, određen je pritvor do 48 sati. Policija je sa mesta krvavog obračuna danas odvela tri automobila na ispitivanje.

Avni Ademaj je u pucnjavi, koja se dogodila oko 20 sati sinoć u Peći, a u kojoj je ubijen Astrit Ademaj i Berlando Kadrijaj, bivši kandidat DPK za gradonačelnika Dečana, povređen, međutim nakon lekarskog pregleda njemu je određen pritvor do 48 sati.

Policija radi na rasvetljavanju pucnjave koja se odigrala ispred Ekonomske škole, u jednom lokalu u Peći. Vatrenom obračunu prethodila je svađa, međutim detalji još nisu javno saopšteni. Mediji na albanskom preneli su da je došlo do međusobnog oružanog obračuna i da su žrtve pucale jedna na drugu! Policija je na mestu zločina pronašla i dva vatrena oružja.

Tužilac koji radi na ovom slučaju nije želeo da otkriva detalje istrage zločina, rekao je kratko da se ispituju sve okolnosti.

- Na licu mesta su pronađena dva oružja i čaure - rekao je Škodran Nikči na konferenciji za medije.

Kako je dodao, tela su pronađena na mestu obračuna.

- Dve osobe su ubijene, a jedna je povređena u pucnjavi koja se sinoć dogodila - rekao je on kratko.

Policija je i danas bila na mestu pucnjave. Mesto zločina ograđeno je policijskom trakom, a pristup lokalu nije bio dozvoljen ni članovima porodica preminulih muškaraca.

Lekar u bolnici u Peći, u koju su dovezena braća Ademaj i Kadrijaj rekao je da su dve osobe dovezene u bolnicu bez znakova života i da lekari nisu mogli da urade ništa.

Ko je bio Astrit Ademaj?

Ademaja je pre mesec dana imenovan za kandidata Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je osnivač Hašim Tači za gradonačelnika Peći.

- Večeras smo u Peći, u gradu olimpijskih šampiona koji su učinili ponosnim ne samo Kosovo, već i sve Albance širom sveta, predstavili kandidata DPK za gradonačelnika Astrit Ademaj. Odlučili smo da na oktobarskim izborima posebnu pažnju posvetimo Peći, što i zaslužuje, i uz podršku građana ove opštine da krenemo u realizaciju projekata za pretvaranje Peći u grad ekonomskog, turističkog, kulturnog razvoja - napisao je Memli Krasniki na dan ozvaničenja Ademajeve kandidature, piše kosovski "Reporteri.net".

Astrit Ademaj, bio je generalni sekretar Univerziteta u Peći "Hadži Zeka", dok je bio kandidat za doktorat Univerziteta u Sarajevu iz oblasti Bezbednosnih nauka.

Samo dva sata pre tragedije Astrit Ademaj objavio je video zapis na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. U tom videu, Ademaj je agitovao na stanovnike Peći da mu poklone poverenju na narednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine.

Bonus video:

01:50

OD MMA BORACA DO KRIMINALCA: Skrenu sa sportskog puta, pa stignu do samog vrha kriminalnog miljea

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.