Gradonačelnik Zvečana postavljen za načelnika okruga
Vučina Janković, Foto: Prinstcreen/Youtube

REŠENO

Gradonačelnik Zvečana postavljen za načelnika okruga

Milović je prethodno bio član DSS, koji je i na izborima 2017. bio kandidat za gradonačelnika ispred, kako je tada naveo, “široke građanske koalicije”, ali je izgubio upravo od kandidata Srpske liste, Vučine Jankovića

Objavljeno: 12:12h

Aktuelni gradonačelnik Zvečana Vučina Janković imenovan je za načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici pri sistemu Republike Srbije, objavio je portal Kossev.

Janković je imenovan rešenjem premijerke Srbije, Ane Brnabić, još 29. jula ove godine, objavljeno je danas na sajtu tog okruga, Vučina Janković je master pravnik, rođen je 1982. godine u Kosovskoj Mitrovici, oženjen je i otac je troje dece.

Vest o imenovanju Jankovića, koji je ujedno na funkciji gradonačelnika Zvečana pri kosovskom sistemu, stiže samo dva dana nakon što je Srpska lista saopštila da će novi kandidat te stranke za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu biti nekadašnji dugogodišnji predsednik te opštine Dragiša Milović.

Milović je prethodno bio član DSS, koji je i na izborima 2017. bio kandidat za gradonačelnika ispred, kako je tada naveo, “široke građanske koalicije”, ali je izgubio upravo od kandidata Srpske liste, Vučine Jankovića, navodi portal Kossev.

Bonus video:

01:35

Politikolog o Vučićevom izveštaju u Skupštini Srbije

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.