Erden Atić kandidat albanskih stranaka za gradonačelnika Severne Mitrovice
Erden Atić, Foto: Print Screen Youtube

saopšteno

Erden Atić kandidat albanskih stranaka za gradonačelnika Severne Mitrovice

Kandidat za gradonačelnika Erden Atić kazao je za Kallxo.com da još uvek nisu finalizovali sve

Objavljeno: 11:16h

Najveće prištinske političke stranke, civilno društvo i predstavnici manjinskih zajednica podržali su kandidaturu Erdena Atića na lokalnim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice, preneo je portal Kossev.

Pokret Samoopredeljenje, Demokratska partija Kosova, Alijansa za novo Kosovo, Alijansa za budućnost Kosova, VAKAT i drugi okupili su se juče u Severnoj Mitrovici i saglasili se da Atić bude kandidat za gradonačelnika u toj opštini, dok će Skender Sadiku biti nosilac liste za skupštinu opštine u Severnoj Mitrovici.

Kandidat za gradonačelnika Erden Atić kazao je za Kallxo.com da još uvek nisu finalizovali sve.

"Tek što smo se dogovorili za kandidate, ja ću biti kandidat za predsednika opštine, a Skender Sadiku nosilac liste za skupštinu opštine", rekao je on.

Atić je naveo da je još uvek rano da se govori o rezultatima, ali je naglasio da su se svi politički subjekti ujedinili kako bi spojili glasove – da ne bude kao što je bilo na prošlim izborima.

"Gradjanska inicijativa", trenutni je naziv, ali Atić dodaje da postoji još nekoliko predloga o kojima će se odlučivati u narednim satima i danima.

"Naš cilj je da kapitalizujemo prikupljanje svih glasova na listi koja će izaći što jača protiv Srpske liste", rekao je on.

(Espreso / Kossev)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.