STRAŠNE VESTI IZ ĐAKOVICE: Prete da će nasilno iseliti Dragicu Gašić
Đakovica, Foto: Printscreen

užas

STRAŠNE VESTI IZ ĐAKOVICE: Prete da će nasilno iseliti Dragicu Gašić

Iz udruženja pod nazivom "Majčini pozivi" poručili su da, kako su se izrazili, "ratnim zločincima nije mesto u Đakovici" i nazvali "sramotnom" odluku opštinskih vlasti da se Gašićevoj dozvoli povratak u Đakovicu

Objavljeno: 22:22h

Jedno albansko udruženje porodica nestalih tokom rata na Kosovu najavilo je za sutra protest u Đakovici zbog povratka u taj grad Dragice Gašić (59) i zapretilo da će je, ako opština ne reaguje, nasilno iseliti, prenosi prištinski Reporteri.

Iz udruženja pod nazivom "Majčini pozivi" poručili su da, kako su se izrazili, "ratnim zločincima nije mesto u Đakovici" i nazvali "sramotnom" odluku opštinskih vlasti da se Gašićevoj dozvoli povratak u Đakovicu.

To udruženje tvrdi, kako prenosi Kosovo onlajn, da je Gašićeva "radila u nasilnim organima Srbije tokom 1999. godine".

Ferdonije Čerkezi, iz istog udruženja, pozvala je građane Đakovice da u ponedeljak u što većem broju dođu na protest ispred zgrade u kojoj je smeštena Gašićeva i ocenila da je neprihvatljivo korišćenje opštinske imovine za naseljavanje Srba.

Dragica Gašić, koja je jedina Srpkinja u Đakovici, gde više nema Srba, prethodnih dana je učestalo bila na meti albanskih ekstremista, a 11 nevladinih organizacija iz tog grada najavilo je podnošenje inicijative da se ona zauvek protera sa kućnog praga.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je ranije za Tanjug da je nedopustivo sistemsko proganjanje kojem je prethodnih dana izložena povratnica Dragica Gašić, koja je posle 22 godine odlučila da se vrati u rodni dom, i dodao da će se Kancelarija angažovati da joj pomogne i osigura bezbednost.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.