PREDSEDNICA KOSOVA NA SASTANKU SA KURCOM: Interes da se nastavi LIBERALIZACIJA viza i jačanje SUBJEKTIVITETA Kosova
Vjosa Osmani, Foto: Printscreen

sastanak

PREDSEDNICA KOSOVA NA SASTANKU SA KURCOM: Interes da se nastavi LIBERALIZACIJA viza i jačanje SUBJEKTIVITETA Kosova

Kosovska predsednica se istovremeno zahvalila austrijskom kancelaru na 95 hiljada anti kovid vakcina, koje je za Kosovo obezbedila Evropska unija, a u čemu je Austrija pomogla u proceduralnom aspektu

Objavljeno:

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se danas u okviru zvanične posete Austriji sa kancelarom Sebastijanom Kurcom sa kojim je razgovarala o liberalizaciji viza za gradjane Kosova i o dijalogu Kosova i Srbije.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, pored zahvalnosti Austriji za dosadašnju podršku Kosovu ona je istakla da je u interesu Kosova da se dosadašnja podrška nastavi u procesu liberalizacije viza i jačanju medjunarodnog subjektiviteta Kosova.

"Povodom dijaloga sa Srbijom, predsednica Osmani je ponovila stav o dijalogu izmedju ravnopravnih, koji se završava uzajamnim priznavanjem. Predsednica Osmani je takodje naglasila da su preduslovi za trajni mir u regionu pravda za žrtve rata na Kosovu, razjašnjavanje sudbine nestalih i poštovanje suvereniteta i ustavnog i teritorijalnog integriteta Republike Kosovo", kaže se u saopštenju.

Kosovska predsednica se istovremeno zahvalila austrijskom kancelaru na 95 hiljada anti kovid vakcina, koje je za Kosovo obezbedila Evropska unija, a u čemu je Austrija pomogla u proceduralnom aspektu.

Tokom posete Austriji predsednica se sastala sa predstavnicima Privredne komore Austrije i održala predavanje u Diplomatskoj akademiji u Beču.

Bonus video:

01:44

Otišli smo da proverimo kako je građanima koji na plus 40 moraju da rade NAPOLJU, PRIZOR NAS JE IZNENADIO

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.