RAZGOVARALI KURTI I MAS: Nemci potvrdili podršku Kosovu
Hajko Mas, Foto: EPA

sastanak

RAZGOVARALI KURTI I MAS: Nemci potvrdili podršku Kosovu

Ministar Mas izjavio je da je tokom nemačkog predsedavanja EU pitanje liberalizacije viznog režžima za Kosovo bilo na vrhu dnevnog reda

Objavljeno:

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, zajedno sa potpredsednicima vlade Besnikom Bisljimijem i Donikom Gervalom, održžao je danas sastanak sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom, od koga je dobio potvrdu podrške Nemačke Prištini.

Nemački ministar je takođe istakao podršku vladinim ciljevima reforme vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, javlja Kosovo onlajn.

Ministar Mas izjavio je da je tokom nemačkog predsedavanja EU pitanje liberalizacije viznog režžima za Kosovo bilo na vrhu dnevnog reda.

Potvrdio je da će Nemačka biti posvećena liberalizaciji viza za Kosovo što je pre moguće, pošto je nemački stav jasan, a to je ''da je Priština ispunila sve uslove za liberalizaciju viznog režžima''.

Tema sastanka bilo je i pitanje dijaloga sa Srbijom uz posredovanje EU, gde je nemački diplomata potvrdio kontinuiranu podršku Nemačke dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Kurti je naglasio je da nova vlada garantuje bezbedno okružženje za investiranje i da će Priština pozdraviti zajedničke investicije dijaspore i nemačkih investitora.

Bonus video:

00:12

SNIMAK IZ SVEMIRA! Pogledajte kako se Beograd promenio za samo 35 godina

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.