OSUĐEN SILJEJMANI ZBOG ORGANIZOVANJA TERORISTIČKE GRUPE: Dobio zatvorsku kaznu, a žrtvama plaća 50 EVRA
Priština, Foto: AP

PRESUDA

OSUĐEN SILJEJMANI ZBOG ORGANIZOVANJA TERORISTIČKE GRUPE: Dobio zatvorsku kaznu, a žrtvama plaća 50 EVRA

Predsedavajući sudija Valjon Kurtaj je rekao da će Siljejmani zatvorsku kaznu početi da izvršava u roku od 15 dana nakon stupanja presude na snagu

Objavljeno:

Osnovni sud u Prištini osudio je na tri godine zatvora Nuredina Siljejmanija zbog organizacije i učešća u terorističkoj grupi, prenosi Reporteri.

Predsedavajući sudija Valjon Kurtaj je rekao da će Siljejmani zatvorsku kaznu početi da izvršava u roku od 15 dana nakon stupanja presude na snagu.

Sud je optuženog Siljejmanija obavezao da na ime troškova postupka uplati iznos od 100 evra kao i iznos od 50 evra na račun fonda za naknadu štete žrtvama zločina.

Prema optužnici koju je 5. avgusta 2020. godine podiglo Specijalno tužilaštvo Kosova, Nuredin Siljejmani je okrivljen da je u martu 2013. godine svesno i sa namerom napustio Kosovo i otišao u Istanbul gde se sreo sa osumnjičenim Hamzom Hiseniem, koji je u bekstvu i sa još nekoliko osumnjičenih. Prema optužnici, Siljejmani je zatim otišao u Idlib u Siriji gde je sa drugim Albancima počeo vojne vežbe sa ciljem borbi za terorističku organizaciju "Al Nusra" poznatiju kao "Isis" koji su Ujedinjene nacije proglasile terorističkom organizacijom.

(Espreso/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.