SAD zahtevaju brzo formiranje nove vlade Kosova
Kosnet, Foto: Facebook/printscreen

kurti i kosnet se danas susreli

SAD zahtevaju brzo formiranje nove vlade Kosova

Pozivamo stranke da brzo rade na formiranju vlade i konstituisanju skupštine koja služi svim gradjanima i bavi se svim hitnim izazovima

Objavljeno:

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet zatražio je danas posle susreta sa predsednikom Pokreta Samoopredeljenje (PS) Aljbinom Kurtijem da se u najkraćem roku formira nova Vlada Kosova.

"Imao sam zadovoljstvo da se sastanem sa Aljbinom Kurtiem, da čestitam pobedu Pokretu Samoopredeljenje i da razgovaramo o daljem putu Kosova. Pozivamo stranke da brzo rade na formiranju vlade i konstituisanju skupštine koja služi svim gradjanima i bavi se svim hitnim izazovima", napisao je Kosnet na Tviteru.

Kurti je, kako je saopšteno iz PS, izrazio uverenje da će se vrlo brzo formirati nova vlada Kosova, proizašla iz prevremenih parlamentarnih izbora i produbljivanje bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Predsednik Kurti je zahvalio ambasadoru na čestitki i poseti i izrazio uverenje da ćemo uskoro imati novu vladu i priliku da saradjujemo na konkretnim projektima koji pomažu demokratskoj izgradnji države, ekonomskom razvoju naše zemlje i produbljivanju bilateralnih odnosa izmedju naše dve zemlje", navedeno je u saopštenju PS.

Bonus video:

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.