TAMOŠNJI MEDIJI IZVEŠTAVAJU: Novog premijera Italije Dragija očekuju pritisci i razlike u izvršnoj vlasti!
Dragi pod pritiscima, Foto: Printscreen/Youtube

novi italijanski premijer

TAMOŠNJI MEDIJI IZVEŠTAVAJU: Novog premijera Italije Dragija očekuju pritisci i razlike u izvršnoj vlasti!

Mediji izveštavaju o pritiscima desnih da vladin naučno-tehnički komitet

Objavljeno:

Novi italijanski premijer Mario Dragi tek sutra u parlamentu treba da dobije saglasnost za svoju vladu, a unutar široke kolacije u izvršnoj vlasti desnih i levih stranaka, kako izveštavaju mediji, pojavile su se prve razlike i pritisci.

Članovi stranka desnog centra, Liga Matea Salvinija na prvom mestu oštro su kritikovali vladinu odluku da samo 4 sata pred otvaranje, novom odlukom zabrani sezonu u skijaškim centrima da bi se sprečilo dalje širenje kovida19.

Na udaru Lige je ministar za zdravststvo, koji je tu funkciju obavljao i u predhodnoj vladi, Roberto Sepranza, ali i vladin komesar za vanredno stanje Domemiko Arkuri, kojeg bi Liga zamenila svojim kandidatom, Gvidom Bertolazijem.

To nije novo ime na italijanskoj političkoij sceni. Bertolazi je bio direktor civilne zaštite i morao je napustiti to mesto nakon seks-skandala i još uvek nerešenih pitanja o upotrebi javnog novca.

Takođe mediji izveštavaju o pritiscima desnih da vladin naučno-tehnički komitet, telo koje prati, analizira i preporučuje antikovid mere, promeni korak, drugim recima traže izmenu sastava, a i mandata Komiteta.

"Cilj nisu samo personalne promene, već da se osigura veći uticaj stranaka na donošenje odluka unutar vladajuće koalicije", piše agencija Ansa pozivajući se na izvore bliske vladi.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.