Izliv ekstremizma i mržnje prema Srbima: Situacija na KiM je zapaljiva!
Foto: Fonet / Nenad Orević

Stav vlade Srbije

Izliv ekstremizma i mržnje prema Srbima: Situacija na KiM je zapaljiva!

Marko Đurić je rekao da su nadležni organi na vreme upozoreni šta će se dogoditi u Suvoj Reci, ali da nisu na vreme reagovali
Objavljeno: 12:32h

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da to što autobusi s raseljenim Srbima čekaju na ulazu u kosovsko selo Mušutište kod Suve Reke, jer Albanci protestuju zbog njihovog dolaska, predstavlja izliv ekstremizma i neprikrivene mržnje prema srpskom narodu i svedoči koliko je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji zapaljiva.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kosovska policija privela je demonstrante koji su se s sukobili s policijom, koja pokušava da raščisti put kako bi autobusi s raseljenim Srbima došli do temelja porušene crkve iz 18. veka da bi obeležili seosku slavu. Zbog protesta, liturgija koja je trebalo da počne u 8.30 još nije počela.

Neredi na Kosovu: Besni Albanci ne daju Srbima na liturgiju, probili kordon, policija ih jedva zadržala! (VIDEO)

foto: Fonet/Zoran Mrđa

- Pre nekoliko dana smo, pošto su albanski ekstremisti postavili bilbord koji je bio javni poziv na današnje izlivanje mržnje prema Srbima, upozorili šta se sprema, i da su nadležni organi pravovremeno reagovali, danas ne bismo bili svedoci scena koje podsećaju na one iz martovskog pogroma 2004. godine - ocenio je Đurić u saopštenju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.