TAČIJEV I VESELJIJEV DRUGAR HOĆE NA SLOBODU: Optužen je za strašne zločine na KiM 1998. i 1999.
Ilustracija/ Zatvor, Foto: Printscreen

HOĆE NA SLOBODU

TAČIJEV I VESELJIJEV DRUGAR HOĆE NA SLOBODU: Optužen je za strašne zločine na KiM 1998. i 1999.

Pored Redžepa Seljimija, ukidanje pritvora tražili su i branioci Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija

Objavljeno:

Odbrana nekadašnjeg komandanta u takozvanoj OVK Redžepa Seljimija zatražila je od Specijalizvanih veća Kosova da mu omoguće privremeno puštanje na slobodu sa ili bez dodatnih mera kojima će se osigurati njegovo pojavljivanje pred sudom, jer nema nameru da beži.

Ukidanje pritvora tražili su i branioci Hašima Tačija, koji je zajedno sa Seljimijem, kao i Kadrijem Veseljijem i Jakupom Krasnićijem, optužen za niz ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti na Kosovu i Metohiji, 1998. i 1999. godine.

Tačijevi avokati su za razliku od Seljimijević predložili da mu se umesto pritvora - odredi kućni pritvor, pa čak i u državi koja nije Kosovo i ne graniči se sa njim, dok su Seljimijevi bili za zabranu napuštanja Prištine.

Branioci Seljimija su u podnesku koji je danas objavljen na sajtu Specijalizovanih veća, istakli da smatraju da Seljimi ispunjava uslove da mu se pritvor ukine bezuslovno, ali ipak navode da će se on pridržavati i nametanutih uslova-mera, za koje sudija za prethodni postupak eventualno proceni da su neophodne.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.