ČUO SAM ŠTA MI PRIČATE, PROČITAO SAM OPTUŽBE, ALI SE NE SLAŽEM: Tači se oglasio pred sudijom u Hagu!
Hašim Tači, Foto: Printscreen

optužnica

ČUO SAM ŠTA MI PRIČATE, PROČITAO SAM OPTUŽBE, ALI SE NE SLAŽEM: Tači se oglasio pred sudijom u Hagu!

Razumem optužbe, ali ih ne priznajem

Objavljeno: 15:56h

Hašim Tači, jedan od osnivača i član Glavnog štaba terorističke paravojske na Kosovu, OVK, izjavio je danas da ne priznaje optužbe koje mu se optužnicom Specijalizovanog tužioca Kosova stavljaju na teret.

"Čuo sam ih, pročitao i ne slažem se ni sa jednom od njih", rekao je Tači, nakon što mu je pročitana optužnica na prvim pristupanju pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu.

On se još nije formalno izjasnio o krivici za konkretne optužbe za ratne zločine i zločine protiv humanosti u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Tači odgovara po 10 tačaka optužnice koje ga terete za krivična dela ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti.To su : 1. progon po politickoj i / ili etnickoj osnovi, 2. stavljanje u zatvor, 3. neakonito ili svojevoljno hapšenje i pritvaranje, 4. ostala nehumana dela, 5. surovo postupanje, 6. mučenje, 7. mučenje, 8. ubistvo, 9. ubistvo, 10. prisilno nestajanje osoba.

"Postoji dobro utemeljena sumnja da je kao pripadnik Udruženog zločinačkog poduhvata izvršio pomenuta krivična dela", naveo je predstavik tužilaca čhitajući optužnicu.

Na početku ročišta, jedan od Tačijevih advokata Denis Hoper izjavio je da je odbrana Tačija za optužnicu saznala tek u četvrtak uveče i da nije uspela da se spremi.

Hoper je istakao je da mu nije jasno zašto sve odrađeno "iznanda" u kratkim rokovima, ukazujcuhi da će tim odbrane čitini advokati iz Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Britanije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.