NAJNOVIJA VEST! Tiče se Srbije i Grčke
Grčka, ilustracija, Foto: Profimedia

saradnja

NAJNOVIJA VEST! Tiče se Srbije i Grčke

Sagovornici su se tom prilikom složili i da privreda mora da funkcioniše i da se razvija uprkos teškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa

Objavljeno:

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasador Grčke Jorgos Diakofotakis saglasili su se danas da Srbija i Grčka imaju izuzetno dobre političke odnose i da postoji prostor za dalje unapređenje privredne saradnje, a posebno u oblastima digitalne ekonomije i energetske efikasnosti.

Ministarka Atanasković i ambasador Grčke razgovarali su o daljem unapređenju privredne saradnje dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Sagovornici su se tom prilikom složili i da privreda mora da funkcioniše i da se razvija uprkos teškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa.

Atanasković je pozvala grčke investitore da ulažu u Srbiju imajući u vidu atraktivan privredni ambijent u našoj zemlji i izrazila nadu da će projekti biti realizovani na obostranu korist.

Diakofotakis se osvrnuo na Deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva između Srbije i Grčke, potpisanu prošle godine u Atini, navodeći da je reč o važnom dokumentu koji daje odličnu osnovu za sveokupni razvoj ekonomskih odnosa dve zemlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.