PETKOVIĆ POSLAO PREJAKU PORUKU TAČIJU: Autonomne pokrajine nikako ne mogu postati članice UN!
Petar Petković, Foto: Printscreen/Youtube

AKO SI MU REKAO...

PETKOVIĆ POSLAO PREJAKU PORUKU TAČIJU: Autonomne pokrajine nikako ne mogu postati članice UN!

Petković je u saopštenju podsetio da je Republika Srbija punopravna članica Ujedinjenih nacija, uključujući Kosovo i Metohiju kao njenu autonomnu pokrajinu, a nikako ne može biti drugačije

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da autonomne pokrajine ne mogu biti članice UN i da je to realnost sa kojom treba da se suoči i predsednik lažne države Kosova Hašim Tači i svi ostali u Prištini koji misle da je moguće državnost dobiti na poklon.

Petković je u saopštenju podsetio da je Republika Srbija punopravna članica Ujedinjenih nacija, uključujući Kosovo i Metohiju kao njenu autonomnu pokrajinu, a nikako ne može biti drugačije.

Direktor Kancelarije za KiM podseća da veći deo čovečanstva ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine i naglašava da želje Hašima Tačija u toj stvari ne igraju nikakvu ulogu.

- Uostalom, Priština je doslednim ignorisanjem UNMIK-a i njegove uloge u očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, na delu pokazala da prezire međunarodni poredak utemeljen na sistemu Ujedinjenih nacija, tako da Tačijeve želje, osim što su u sferi fantastike, jesu takođe licemerne i neiskrene. A, ako je baš naprasno počeo da ceni UN, neka se zamisli nad izveštajem generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u kojem se govori o opstrukciji specijalnog suda za ratne zločine OVK od strane Tačija - rekao je Petković.

Srbija je prema njegovim rečima spremna da političkim predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije, kad god odlutaju predaleko u svojim maštanjima, pomogne u suočavanju sa realnošću, kao što je to činila i do sada.

- Za Srbiju je Dan UN, koji se obeležava u znak sećanja na donošenje Povelje svetske organizacije, svečani dan, jer to je mesto gde naša zemlja čvrsto, na temeljima međunarodnog prava, brani svoje državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji - zaključio je Petković.

Prethodno je Tači povodom Dana Ujedinjenih nacija rekao da je vreme da takozvano Kosovo postane član te organizacije.

- Uloga UN u izgradnji mira i stabilnosti u svetu i dalje ostaje važna - napisao je Tači na svom Tviter nalogu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosovoonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.