ŠAMARČINA ZA KURTIJA IZ VAŠINGTONA: Rik Grenel UOPŠTE NIJE BIRAO REČI!
Grenel: Uvek možete računati da će Kurti biti protiv SAD, Foto: Printscreen/EPA-EFE/ Salvatore di Nolfi

REAKCIJA

ŠAMARČINA ZA KURTIJA IZ VAŠINGTONA: Rik Grenel UOPŠTE NIJE BIRAO REČI!

Kurti je prethodno na Tviteru posle konferencije za novinare Samoopredeljenja objavio da obaveze koje je u Vašingtonu potpisivanjem sporazima preuzeo premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti "ne obavezuju" Samoopredeljenje "kada se budu vratili u kabinet"

Objavljeno:

Specijalni predstavnik Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je da se uvek može računati na to da će lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti biti protiv SAD, reagujući tako na Kurtijevu kritiku nedavno potpisanog sporazuma u Vašingtonu.

"Jedno je sigurno, uvek možete da računate da će Aljbin Kurti biti protiv SAD", poručio je Grenel na Tviteru i dodao da je Kurti "bio protiv Obaminih ideja i protiv Bušovih ideja".

"Simbolizmom se ne plaća kirija, već poslovima", naveo je Grenel, odgovarajući na Kurtijev tvit, koji je retvitovao.

Kurti je prethodno na Tviteru posle konferencije za novinare Samoopredeljenja objavio da obaveze koje je u Vašingtonu potpisivanjem sporazima preuzeo premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti "ne obavezuju" Samoopredeljenje "kada se budu vratili u kabinet".

Hotija je Avdulah Kurti opisao kao "nelegitimnog premijera".

"Njegov potpis ispod neskladnih i natransparentnih tekstova je protiv volje ljudi, demokratskog poretka i krši kosovski ustav i zakone. Oni neće biti ratifikovani u našem parlamentu", tvrdi Kurti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.