GRENEL OTKRIO KAKO JE DOŠLO DO SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Presudila je 1 stvar, vezana za TRAMPA!
Grenel navodi da je još od 2017. godine stav SAD o "sukobu Srbije i Kosova" bio da će koraci ka ekonomskoj normalizaciji razblažiti snagu, Foto: Printscreen

sporazum

GRENEL OTKRIO KAKO JE DOŠLO DO SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Presudila je 1 stvar, vezana za TRAMPA!

Ričard Grenel objavio je autorski tekst na američkom sajtu Hil, o potpisivanju sporazuma između Srbije i predstavnika kosovskih Albanaca.

Objavljeno:

Sporazum Beograda i Prištine je rezultat drugačije vrste diplomatije američkog predsednika Donalda Trampa, piše specijalni izaslanik Bele kuće Ričard Grenel u autorskom tekstu za američki sajt "Hil" i ocenjuje da su Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti potpisivanjem sporazuma u Vašingtonu napravili ogroman korak ka dugoročnom rešenju "istorijskog sukoba".

Grenel je na Tviteru podelio tekst za "Hil", koji je objavljen u rubrici "mišljenje", navodeći da ne može da pronađe nijedan američki medij koji je izvestio o sadržaju "istorijskog sporazuma Srbije i Kosova".

U tekstu Grenel ukazuje da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti napravili ogroman korak ka dugoročnom rešenju "njihovog istorijskog sukoba" kada su u petak u Beloj kući, pod pokroviteljstvom Trampa, potpisali sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa.

Grenel navodi da je još od 2017. godine stav SAD o "sukobu Srbije i Kosova" bio da će koraci ka ekonomskoj normalizaciji razblažiti snagu i važnost "vrućih političkih pitanja" u tom sporu.

Bonus video:

espreso.co.rs/tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.