HOTI OTKRIVA: Uzajamno priznavanje jedina tema na sastanku sa Srbijom!
Avdulah Hoti, Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE

HOTI OTKRIVA: Uzajamno priznavanje jedina tema na sastanku sa Srbijom!

On je dodao da Priština ostaje posvećena dijalogu, jer je, kako kaže, "evropska zemlja sa jasnom evroatlantskom orijentacijom"

Objavljeno:

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti porucio je da je uzajamno priznavanje jedina tema "na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati s predstavnicima Srbije".

Kako je sinoć preneo Kosovo onlajn, on je na Fejsbuku istakao da samo međusobno priznavanje normalizuje odnose Beograda i Prištine, "kao i da će to smiriti Balkan i Evropu".

- Na bilo kom sastanku koji sam imao i koji ću imati sa predstavnicima Srbije, uzajamno priznavanje je jedina tema. Sve o čemu se razgovara sa njima je u funkciji postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera Kosova - istakao je Hoti.

On je dodao da Priština ostaje posvećena dijalogu, jer je, kako kaže, "evropska zemlja sa jasnom evroatlantskom orijentacijom".

- S obzirom na ovu potpunu jasnoću procesa, neću oklevati da se uključim u dijalog - naveo je Hoti i ponovio poziv političkim strankama na Kosovu da se pridruže tom procesu, prenosi Kosovo onlajn.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.