SRPSKA DECA NA KOSOVU KREĆU U ŠKOLU 1. SEPTEMBRA: Ipak, postoji ŠANSA da se početak POMERI ako se desi OVO
Ona je dodala da su direktori škola dobili uputstva od ministra prosvete Mladena Šarčevića da mogu da pokažu autonomnost u organizaciji nastave, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

ŠKOLa

SRPSKA DECA NA KOSOVU KREĆU U ŠKOLU 1. SEPTEMBRA: Ipak, postoji ŠANSA da se početak POMERI ako se desi OVO

Ona je dodala da su direktori škola dobili uputstva od ministra prosvete Mladena Šarčevića da mogu da pokažu autonomnost u organizaciji nastave u svojim školama i da će u skladu sa tim i postupati

Objavljeno:

Načelnica Školske uprave Ministarstva prosvete Srbije za Kosovo i Metohiju Jasmina Dedić izjavila je da će školska godina u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji početi 1. septembra i da je sve spremno za početak nastave.

"Sve će ipak zavisiti od epidemiološke situacije na terenu ne samo na Kosovu i Metohiji, nego i u samim školama. U svakom slučaju onlajn nastava će sigurno početi 1. septembra, da li će biti kombinovane nastave i kako će se odvijati videćemo", rekla je Dedić za Kosovo onlajn.

Ona je dodala da su direktori škola dobili uputstva od ministra prosvete Mladena Šarčevića da mogu da pokažu autonomnost u organizaciji nastave u svojim školama i da će u skladu sa tim i postupati.

"U školama je uglavnom sve spremno za početak nastave, u nekim enklavama južno od reke Ibar u toku je distribucija sredstava za dezinfekciju i to će za vikend biti rešeno", rekla je Dedić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.