AMERIKA ŽELI RAT NA KOSOVU: Srbiju čeka UŽASAN scenario - NAORUŽANJE stiglo u PRIŠTINU!
Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

predviđanja

AMERIKA ŽELI RAT NA KOSOVU: Srbiju čeka UŽASAN scenario - NAORUŽANJE stiglo u PRIŠTINU!

- Americi je bila potrebna jedna takva teritorija na Balkanu gde će locirati vojnu bazu koja će služiti za prljave poslove - naglašava Bjegović.

Objavljeno:
  • 269

Aleksej Zajcev, bliski saradnik ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, kaže da SAD planski militarizuju lažnu državu Kosovo i da se pripremaju za otvoreni sukob sa Srbijom

Američki moćnici planski i sistematski militarizuju lažnu državu Kosovo i tako ruše sve međunarodne napore usmerene na to da se obezbedi dugoročno održivi mir na Balkanu. Rusija je zbog tih opasnih planova jako zabrinuta!

Ovo upozorenje stiže od Alekseja Zajceva, zamenika portparola ministarstva spoljnih poslova Rusije, i bliskog saradnika šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova. Zajcev kaže da Moskva sa velikim žaljenjem i zabrinutošću prati informacije o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini, koja je juče objavila da je dobila još jedan kontingent od 42 oklopna vozila 'hamer'!

Prave 'vojsku'

Ruski zvaničnik naglašava da SAD otvoreno rade na štetu međunarodnih napora koji su usmereni na obezbeđivanje mira i stabilnosti na Balkanu.

- Ti napori nikako nisu kompatibilni sa militarizacijom samoproglašene 'republike Kosovo'. Zamisao Vašingtona sastoji se u tome da pomogne kosovskim Albancima da formiraju sopstvenu 'vojsku'. Time se grubo krše tačke Rezolucije 1244 SB UN, koja predviđa upravo rasformiranje svih militarizovanih formacija kosovskih Albanaca, dopuštajući prisustvo isključivo međunarodnog mirovnog kontingenta u pokrajini. Pozivamo sve koji nisu ravnodušni prema situaciji na Balkanu da ne dozvole povećanje eksplozivnog konfliktnog potencijala - poručuje Zajcev.

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta za bezbednost 'Edukons' Miroslav Bjegović kaže da nije nikakva tajna da je 'Kosovo' američki projekat i da su ga Amerikanci napravili pod okriljem terorizma i terorističke OVK.

- Americi je bila potrebna jedna takva teritorija na Balkanu gde će locirati vojnu bazu koja će služiti za prljave poslove, ali i tranzit droge ka Evropi. Upravo naoružavanje i opremanje 'vojske Kosova' služiće i u te svrhe, poput meksičke i kolumbijske vojske. Naravno, NATO i SAD na ovaj način ostvaruju vojnu nadmoć na Balkanu u odnosu na Rusiju, to je svima jasno - naglašava Bjegović.

Oružje kao poklon

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da SAD i Nemačka nezakonitu 'vojsku' lažne države bukvalno obasipaju donacijama oružja.

- Nije problem samo u formalnom priznanju 'Kosova' nego i u tome što prilikom donacije i prodaje oružja ovu kvazidržavu tretiraju kao članicu NATO. Osim toga, odvija se i obuka 'kosovskih vojnika' za letačke specijalnosti i teško naoružanje, a to nam pokazuje da planiraju i isporuke aviona, artiljerije i tenkova. Sve to nije moguće shvatiti drugačije nego kao intenzivnu pripremu za vojno rešenje kosovskog problema. Čini se da ključni zapadni faktori ni sami ne veruju u uspeh pregovora koje su sami nametnuli - upozorava Karan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media