VERUJEM U NEVINOST SVOJIH RATNIH DRUGOVA! Haradinaj o optužbama za ratne zločine protiv Tačija i Veseljija
Brani Veseljija i Tačija, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ, Printscreen, Ilustracija

brani saborce

VERUJEM U NEVINOST SVOJIH RATNIH DRUGOVA! Haradinaj o optužbama za ratne zločine protiv Tačija i Veseljija

- Tzv. OVK vodila je čisti rat, što je rezultiralo slobodom i uspostavljanjem tzv. Republike Kosovo. Mi verujemo u nevinost predsednika Tačija, predsednika Veselija i svih drugih ratnih drugova - napisao je Haradinaj

Objavljeno:

Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova I ratni saborac Hašima Tačija i Kadri Veseljija u tzv. OVK, izjavio je da veruje u njhovu nevinost i “nevinost svih drugih ratnih drugova”.

Reagujući na vest da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine, koje je tzv. OVK počinila nad srpskim civilima tokom sukoba na kosovskoj teritoriji, podiglo optužnice protiv Tačija i Veslejija, Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao “da se albanski narod na Kosovu s pravom borio za slobodu, nakon žestokog ugnjetavanja različitih srpskih režima, koji je trajao skoro vek, a vrhunac je bio Miloševićev režim”.

- Tzv. OVK vodila je čisti rat, što je rezultiralo slobodom i uspostavljanjem tzv. Republike Kosovo. Mi verujemo u nevinost predsednika Tačija, predsednika Veselija i svih drugih ratnih drugova - napisao je Haradinaj, koji je i sam podneo ostavku na premijersku funkciju da bi bio saslušan u Specijalnom tužilaštvu u Hagu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.