ČUDNA IZJAVA RAMUŠA HARADINAJA: Šta se ovde tačno dešava?
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/Valdrin Xhemaj

ODLUČAN JE

ČUDNA IZJAVA RAMUŠA HARADINAJA: Šta se ovde tačno dešava?

Haradinaj je u intervjuu za Ekonomia Onlajn dodao da će poštovati odluku suda, izrazivši uverenje da će ona biti u korist koalicije DSK- ABK i NISMA

Objavljeno:

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je, ukoliko Ustavni sud proceni da Avdulah Hoti iz DSK može da dobije mandat, moguće održati sednicu parlamenta u roku od 48 sati i formirati novu vladu, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Kljan Kosova.

Haradinaj je u intervjuu za Ekonomia Onlajn dodao da će poštovati odluku suda, izrazivši uverenje da će ona biti u korist koalicije DSK- ABK i NISMA.

"Razlog je taj što Kosovo mora imati priliku da stvori vladu, čak i kad prvoplasirana stranka iz određenog razloga ne uspe da to uradi", rekao je Haradinaj.

On je naveo da je prioritet obnova ekonomije i dijalog Beograda i Prištine.

Ocenio je da je ponašanje i najava protesta Samoopredeljenja, ako Ustavni sud donese odluku u korist nove vlade, kako je rekao, "pomalo čudno".

Ustavni sud u Prištini je 1. maja suspendovao privremeno, do 29. maja, odluku predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da mandat za sastav nove vlade poveri Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Sud je tada zapravo prihvatio zahtev Pokreta Samoopredeljenja da se donese privremena mera do konačne odluke tog suda o odluci Hašima Tačija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.