VUČIĆ OBAVESTIO SVE: Strahovit rast jedne velike sile donosi NOVI ODNOS SNAGA U SVETU i TEŽA PITANJA ZA NAS
Dodao je da će stvari menjati globalno i u narednom periodu, Foto: Instagram printscreen/buducnostsrbijeav

RASPODELA EKONOMSKE MOĆI

VUČIĆ OBAVESTIO SVE: Strahovit rast jedne velike sile donosi NOVI ODNOS SNAGA U SVETU i TEŽA PITANJA ZA NAS

Dodao je da će stvari menjati globalno i u narednom periodu

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić ukazao je da je došlo do drugačije raspodele ekonomske moći u Evropi i svetu, a da je jedna država EU zabeležila "strahovit" rast, što će, ocenjuje, i po pitanju KiM da donosi teža pitanja za nas.

"Očigledno je da postoji veliki sukob između dve zapadne sile oko situacije u Prištini. Videćemo šta će biti oko njihove vlade. Spremni smo da razgovaramo", rekao je sinoć Vučić.

On je, inače, u više navrata ukazao da je Nemačka iz epidemije izašla sa novom snagom.

Kaže i da ne vidi kako i na koji način i o čemu možemo da se dogovorimo, ali da moramo da razgovaramo, da rešavamo bezbroj problema između Srba i Albanaca - moramo.

"Ali, kada pitam šta je rešenje, čujem samo da nema promene granica. Oni čekaju da neko u Srbiji kaže da to nije Srbija, ili "odreći ćemo se svega da bi nas neko potapšao po ramenu"", rekao je Vučić za Hit tvit.

Kako je rekao, iako bi se očekivalo da, s obzirom na izbornu kampanju koja je u toku, govori "lake ili milozvučne poruke", mora da ukaže da je Srbija u teškoj situaciji po tom pitanju.

Dodao je da će stvari menjati globalno i u narednom periodu, a da je naše da to pratimo i da sačuvamo Srbiju.

"Nadam se da ćemo u tome uspeti, a za to nam je potrebna snažna ekonomija i da budemo ujedinjeni kao narod", rekao je Vučić.

On je ponovio da je Srbija na EU putu, kojoj je, kaže, zahvalan na novcu koji je izdvojila za Srbiju, ali da nije uvek srećan zbog političkih izjava koje stižu iz Unije, mada je i to demokratija i pokazuje slobodarsko opredeljenje Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.