VUČIĆ OTKRIO KAD ĆEMO DA IMAMO VEĆI BDP OD HRVATSKE: Ovo zaista NIKO nije očekivao!
Kaže i da se sa Hrvatskom poredimo jer je blizu i snažna ekonomski u regionu, Foto: Printscreen

OBJASNIO SVE

VUČIĆ OTKRIO KAD ĆEMO DA IMAMO VEĆI BDP OD HRVATSKE: Ovo zaista NIKO nije očekivao!

Kaže i da se sa Hrvatskom poredimo jer je blizu i snažna ekonomski u regionu

Objavljeno: 08:06h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da će Srbija imati najbrži privredni rast od 6,1 odsto, ali da mi ne možemo da naviknemo da smo najbolji, a ne najgori u Evropi i da smo pretekli mnoge zemlje u regionu.

Srukturalno imamo i najbolje raspoređene grane u privrednom životu, kazao je sinoć Vučić u emisiji Hit tvit na tv Pinku.

On je dodao da se oslanjamo na poljoprivredu, ali da ona čini samo 9,5 odsto BDP, i da su još važnije industrija i građevinarstvo.

"Mi moramo da jačamo i rastemo u svim oblastima ekonomije da bi ušli u 4. industrijsku revoluciju", istakao je Vučić dodajući da je zadovoljan postignutim rezultatima.

Ističe da je Srbija na tabeli, koju je pokazao, sa podacima u poslednjem kvartalu prošle godine prva po privrednom rastu, da su iza nas Turska, Kina, Mađarska.., a na dnu su Italija, Albanija, Grčka, Francuska...

foto: Pixabay

On je rekao i da će posebno zemlje okrenute turizmu kao što su Crna Gora, Malta, Hrvatska doživeti najveći pad.

On je rekao da ćemo po BDP za godinu i po dana preteći Hrvatsku, a za šest sedam godina, brže nego što smo mislili biti ispred nje i po platama.

Kaže i da se sa Hrvatskom poredimo jer je blizu i snazna ekonomski u regionu.

"Mi smo slabije već pretkli, BiH, Mekedoniju, Albaniju. , Bugarsku,,", kazao je Vučić, dođući da će Hrvatska biti po standardu ispred nas ali je stizemo brze nego sto smo ocekivali.

"Treba da budemo ponosni i radimo još više", poručio je Vučić.

Novinar Milomir Marić primetio je i da je Hrvatska dobila velike subvencije od EU, a da je Slavonija neobrađena i zarasla u korov.

Porfesor Branimir Nestorović ocenio je da se u Srbiji probudio novi optimizam i patriotizam, da mu se čini da se zemlja probudila i da tu energiju treba iskoristiti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.