VELIKI PROBLEM: Kome smeta srpska zastava u Goraždevcu?
Načelniku lokalne policije u Goraždevcu smetaju simboli Srbije, Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC, Ilustracija

bode oči

VELIKI PROBLEM: Kome smeta srpska zastava u Goraždevcu?

Dimitrijević je kazao da je ovaj problem prijavljen OEBS-u, Kancelariji Evropske unije i ostalim predstavnicima međunarodne zajednice.

Objavljeno:

Predsednik privremenog organa u Goraždevcu Miloš Dimitrijević potvrdio je da mu je komandir policijske stanice u Peći Nue Nikola preneo da postoji ideja da se iz Goraždevca ukloni srpska zastava.

Dimitrijević je dodao i da je dva puta zbog toga išao na razgovor u stanicu policije, gde mu je sugerisano da skine zastavu, objavio je Radio Goraždevac, preneo je Kosovo onlajn.

Radio Goraždevac navodi da su na mnogim mestima na KiM postavljene zastave Albanije, a neretko i ostalih država i da se Dimitrijević pita "kako je moguće da samo jedna smeta organima policije i to u srpskoj sredini".

"Mi kao Srbi treba da imamo svoju zastavu i obeležja na ovim prostorima. Nama ne smeta ni jedna zastava drugih država, koje su postavljenje širom Kosova i Metohije i samom gradu Peći", rekao je on.

Dimitrijević je kazao da je ovaj problem prijavljen OEBS-u, Kancelariji Evropske unije i ostalim predstavnicima međunarodne zajednice.

"Međunardona zajednica je reagovala, OEBS je razgovarao sa mnom danas, šta će dalje da se preduzme i kako će da se odnose - ne znam, ali znam da ja zastavu da skidam neću", kazao je Dimitrijević.

Regionalni portparol kosovske Policije za Peć Fadilj Gaši u kratkoj telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac rekao je da o tome nema informacije i uputio ih na komandira policijske stanice u Peći, Nue Nikolu, koji, i pored brojnih pokušaja da sa njim stupe u kontakt, nije odgovarao na pozive i poruke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.