PACOLI RADIO ZA UDBU 1982, UBIJAO JE ALBANSKE SEPARATISTE?! Pojavio se TAJNI DOKUMENT koji menja SVE!
Nemačke vlasti i dalje nisu zatvorile istragu o ovim davnim, sumnjivim ubistvima, Foto: Kurir.rs

ekskluzivna priča

PACOLI RADIO ZA UDBU 1982, UBIJAO JE ALBANSKE SEPARATISTE?! Pojavio se TAJNI DOKUMENT koji menja SVE!

Oni su ubijeni 17. januara 1982. u Nemačkoj

Objavljeno:

Švajcarska federalna policija ispitivala je Bedžeta Pacolija ubrzo nakon ubistva Jusufa Gervala, Bardoša Gervale i Kadrija Zeka. Pacoli, koji je trenutno potpredsednik vlade tzv. Kosova i ministar spoljnih poslova, nalazi se na spisku osumnjičenih za ubistvo ove trojice albanskih iredentista.

Oni su ubijeni 17. januara 1982. u Nemačkoj, a o Pacolijevoj umešanosti u ubistvo svedoči dokument Federalnog zavoda za kriminalistiku tadašnje Zapadne Nemačke. Ovaj dokument je do sada najdirektniji dokaz u Pacolijevu umešanost u u pomenuta ubistva.

foto: Printscreen

Nemačke vlasti i dalje nisu zatvorile istragu o ovim davnim, sumnjivim ubistvima, a kažu da ima indicija da iza njih stoji jugoslovenska tajna služba poznatija kao UDBA. Prema njihovim saznanjima, Pacoli je bio agent ove službe u učestvovao je u likvidaciji antidržavnih elemenata u Evropi.

Pacoli je nakon pomenutih ubistava napustio Švajcarsku u kojoj je u to vreme živeo i na krakto, preko Jugoslavije, otišao u Albaniju, verovatno da bi se sklonio na neko vreme.

Tužilaštvo u Prištini namereno je da od nemačkih vlasti zatraži dodatne informacije vezane za ovaj slučaj u želji da otkriju Pacolijevu umešanost u slučaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.