HAOS NA KOSOVU, IZBIO JE PRAVI RAT U PRIŠTINI! Albanci su PREPUŠTENI na MILOST ILI NEMILOST Americi
Isa Mustafa i Aljbin Kurti, Foto: Prentscren

ŠTA SE DEŠAVA?

HAOS NA KOSOVU, IZBIO JE PRAVI RAT U PRIŠTINI! Albanci su PREPUŠTENI na MILOST ILI NEMILOST Americi

Veoma je ozbiljno...

Objavljeno:

Zavlado je haos na Kosovu, rok za sastav nove Vlade u Prištini i konstituisanje parlamenta je na izmaku i broji se u danima, a dogovora Ise Mustafe i Aljbina Kurija nema ni na vidiku!

Mnoge runde sastanka Kurtija i Mustafe su propali, a dogovora, ukoliko se ozbiljnije Zapad ne uključi neće ni biti.

Kako saznaje naš portal najrealniji scenario je da se ide na nove izbore.

- Kurtiju bi odgovaralo da se ide na nove izbore, jer prema istraživanjima dobio bi više glasova. Amerika takođe ne beži od novih izbora na Kosovu jer žele da onda uguraju Pacolija u parlament, a samim tim i u Vladu - otkriva naš izvor iz Prištine.

Prema njegovim rečima Isa Mustafa ne želi da da svu vlast Kurtiju jer je svestan da bi to bio kraj njegove stranke.

foto: Profimedia

- Muistafa se plaši da bi Kurti i njegov pokret prosto progutali njegovu stranku i zbog toga ne želi da Samoopredeljenju da sve poluge vlasti - kaže nam naš izvor.

Lideri Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova Aljbin Kurti i Isa Mustafa sastali su se, ali nisu uspeli da dođu do dogovora o konačnom koalicionom sporazumu, saznaje prištinski portal Zeri.

Poslanica DSK Valentina Bunjaku potvrdila je da je do sastanka došlo, da je bilo približavanja stavova, ali da dogovora još nema. Zeri saznaje da će novi sastanak Kurtija i Mustafe biti održan danas.

Kurti je juče potvrdio kontakte sa predstavnicima DSK.

"Kontakti i sastanci nisu prestali i nastavljaju se. Oni nikada nisu prekinuti, kontaktirali smo, ovi sastanci nisu vest, vest će biti rezultat pregovora i tome se radujemo više nego vi", rekao je Kurti.

foto: Beta Armenija Zajmi Besevic

Prošlo je skoro tri meseca od održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a do konstitutivne sednice kosovske skupštine ostala su još dva dana. Samoopredeljenje i DSK su se obavezale da će postići sporazum odmah nakon potvrđivanja izbornih rezultata, ali to se do sada nije dogodilo, preneo je Tanjug.

Kako stranke nisu postigle sporazum, međunarodna zajednica je nedavno pojačala pritisak da se što pre formiraju institucije vlasti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.