Kafane, kuće, bolnice: Ovo su najluđa mesta na kojima ćete glasati u nedelju!

izbori 2016.

Kafane, kuće, bolnice: Ovo su najluđa mesta na kojima ćete glasati u nedelju!

Za biračka mesta se, uglavnom, određuju prostorije u javnoj svojini, ali će ih i u privatnim ustanovama i objektima biti ukupno 722
Objavljeno: 18:22h

Na nedeljnim izborima građani Srbije će moći da glasaju na ukupno 8.378 biračkih mesta, utvrdila je Republička izborna komisija. Biračka mesta se određuju uglavnom u prostorijama koje su u javnoj svojini, pa će tako birači, kao i prethodnih godina, glasati u vrtićima, osnovnim školama, zdravstvenim institucijama, prostorijama javnih preduzeća i slično. Niste dobili poziv? Bez brige, možete da glasate, a evo uputstva i kako! (VIDEO) Uputstvo za sprovođenje izbora za narodne poslanike dozvoljava i da biračko mesto bude i u objektima koji su u privatnoj svojini, pa će tako pojedini građani svoje biračko pravo ostvarivati u privatnim preduzećima, privatnim kućama, pa čak i kafanama.

Da bi neki privatni objekat postao biračko mesto, opštinska odnosno gradska uprava mora tu odluku da obrazloži. Biračkih mesta u privatnim ustanovama i objektima ukupno je 722. Građani koji žive na Kosovu i Metohiji moći će da glasaju u 17 opština. Na biračkim mestima na KiM neće biti posmatrača, što može dovesti u pitanje regularnost izbora. U kosovskim opštinama se, nakon zatvaranja biračkih mesta, ne utvrđuju rezultati već se pečate kutije.
(Espreso.co.rs / Istinomer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.