KURTI OPTUŽIO HANDKEA ZA GENOCID NAD ALBANCIMA: Otkrio i koji je njegov OMILJENI PISAC
Koja je vrednost nagrade Petera Handkea, pita se Kurdi, Foto: Printscreen

lupeta po običaju

KURTI OPTUŽIO HANDKEA ZA GENOCID NAD ALBANCIMA: Otkrio i koji je njegov OMILJENI PISAC

Ova nagrada, koja se smatra najvećim dostignućem u životu pisca, nije prestižna zbog novca koji se izdvaja, već zbog imena onih koji su je istorijski krasili

Objavljeno:

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti nazvao je dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea „zagovornikom genocida, koji negira bol i traumu jednog naroda“.

Kurti je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je na današnji dan, pre 55 godina, Žan-Pol Sartr odbio da primi Nobelovu nagradu za književnost „kao da je znao šta će se desiti sa tom nagradom 2019. godine, kada je dodeljena Peteru Handkeu”.

Tada je Sartr odbio nagradu jer nije želeo da ga prestižna nagrada transformiše, a nagrada za Handkea je transformisala Nobelovu nagradu za književnost“, napisao je Kurti.

Ova nagrada, koja se smatra najvećim dostignućem u životu pisca, nije prestižna zbog novca koji se izdvaja, već zbog imena onih koji su je istorijski krasili. Dakle, lista dobitnika je dodavala vrednost nagradi. Ali koja je vrednost nagrade Petera Handkea, tog zagovornika genocida i negiranja boli i trauma jednog naroda?“, napisao je Kurti na svom fejsbuk nalogu.

BONUS VIDEO:

Ovako se pravi prava šumadijska proja (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kosovonlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.