DONETA ODLUKA O KOSOVSKOJ VLADI: Postignut je dogovor!
Kosovska vlada, Foto: Beta

o rezultatima izbora

DONETA ODLUKA O KOSOVSKOJ VLADI: Postignut je dogovor!

Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, prema preliminarnim razultatima, dobili su na parlamentarnim izborima 6. oktobra polovinu glasova birača

Objavljeno:

Predstavnici pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova (DSK) nastavili su usaglašavanje stavova o budućoj kosovskoj vladi i istakli da su se dogovorili da ona ima 12 ministarstava.

"Konkretno, razgovarali smo o formatu vlade, o 12 ministarstava, kako će da izgleda i kako će da radi u prvim danima na vlasti. Naredni sastanak je u ponedeljak u 15 sati u sedištu DSK-a, a svaka tri dana biće sastanaka stranaka", rekao je sinoć predstavnik DSK-a Ljumir Abidiku, nakon susreta stranačkih radnih grupa u Prištini.

Najavio je da je na sastanku o usaglašavanju programa dveju stranaka dogovoreno da na sledećem susretu budu razmatrani ekonomski razvoj i spoljna politika, preneo je sinoć RTS.

O osobama koje ce upravljati ministarstvima i dijalogu s Beogradom, razgovaraće lideri stranaka, rekao je Abidžiku.

Upitan da li će Srpska lista biti deo buduće vlade, rekao je da ne prihvataju nikakvo uslovljavanje.

"Nismo razgovarali o tome. Bez sumnje ćemo poštovati Ustav Kosova, ali ni od koga ne prihvatamo nikakvo uslovljavanje", naveo je Abidžiku.

Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, prema preliminarnim razultatima, dobili su na parlamentarnim izborima 6. oktobra polovinu glasova birača i, ako ti rezultati budu konačni, imace većinu da formiraju vladu.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.