ALBANCI SE IŽIVLJAVALI NAD SRPSKIM SVETINJAMA! Porušeno 20 spomenika u LIPLJANU!
Ilustracija / Nadgrobni spomenici u Lipljanu, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

STRAŠNO!

ALBANCI SE IŽIVLJAVALI NAD SRPSKIM SVETINJAMA! Porušeno 20 spomenika u LIPLJANU!

Kancelarija je istakla da su spaljene crkve i manastiri, uzurpirana imanja, porušeni spomenici i prekopani grobov

Objavljeno: 18:25h

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je Lipljanu srušeno više od dvadeset srpskih nadgrobnih spomenika i ocenila to kao "šovinističko orgijanje" na Kosovu. Kancelarija je navela da su spomenici srušeni u noći izmedju petka i subote i dodala da to "pokazuje da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna medju separatistima".

"Da su bilo gde u Evropi u aktu šovinističke mržnje uništeni bilo čiji nadgrobni spomenici, to bi bila svetska vest, emitovana u prvim minutima informativnih emisija globalnih TV mreža, medjutim Lipljan kao da nije u Evropi, a srpski pokojnici kao da nemaju pravo na miran počinak kao pokojnici drugih evropskih nacija", navodi se u saopštenju.

Kancelarija je istakla da su spaljene crkve i manastiri, uzurpirana imanja, porušeni spomenici i prekopani grobovi, jesu, kako je ocenila, prava slika društvene stvarnosti na Kosovu.

"Mržnja koja nekažnjeno buja, bez odgovora i osude, obično na kraju pronadje i živu metu, i zato kultura rušenja i uništenja mora biti tretirana onako kako se tretira i u ostalim delovima Evrope, jasnom osudom i odlučnom reakcijom", navodi se u saopštenju.

BOUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.