NATO JE KONAČNO OTKRIO SVOJ PLAN ZA KOSOVO! Ovako ZAPAD vidi Srbe i Albance
NATO, Ilustracija, Foto: Profimedia

SAD JE SVE JASNO!

NATO JE KONAČNO OTKRIO SVOJ PLAN ZA KOSOVO! Ovako ZAPAD vidi Srbe i Albance

Jens Stoltenberg otkrio je sve...

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u Skoplju da Prespanski sporazum treba da predstavlja model za kosovsko pitanje i za ceo region kao primer koji svedoči da je moguće da se prevaziđu istorijske razlike i neslaganja, prenosi MIA.

Prema Stoltenbergovim rečima, postoji potreba za političkim rešenjem zbog čega, kaže, NATO i podržava dijalog između Beograda i Prištine, jer veruje da je dugoročno to jedini način da se prevaziđu razlike.

Odgovarajući na pitanje o prisustvu NATO-a na KiM, Stoltenberg je rekao da je ono uspostavljeno putem misije Kfor, čiji je zadatak da kreira mir i bezbednost i da zaštiti sve zajednice, uključujući i Srbe.

Napomenuo je i da Kfor ostvaruje blisku saradnju sa svim zajednicama koje žive na KiM, te poručio: „Da se ne zaboravi prošlost, ali da se ne uništava budućnost“.

„Prespanski sporazum i napredak koje je postigla Severna Makedonija nakon potpisivanja sporazuma sa Grčkom treba da budu velika inspiracija i model za ceo region kako bi se prevazišle razlike i krenulo ka budućnosti zajedno“, poručio je Stoltenberg na pres-konferenciji sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.