RAT AMERIKE I RUSIJE NA KOSOVU? Kremlj čeka ZNAK za juriš, Vašington započeo TAJNU OPERACIJU, veliko zlo se sprema
Ilustracija, Foto: EPA

ZASTRAŠUJUĆA POŠILJKA IZ SAD

RAT AMERIKE I RUSIJE NA KOSOVU? Kremlj čeka ZNAK za juriš, Vašington započeo TAJNU OPERACIJU, veliko zlo se sprema

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da se pojačavanje američkih snaga na KiM u ovom osetljivom momentu može dvojako tumačiti

Objavljeno:
  • 76

Posle divljaštva ROSU na severu KiM i maltretiranja Srba, iz Rusije nam je stigla snažna podrška, ali i obećanja da će Moskva, ukoliko to zvanični Beograd zatraži, u najkraćem mogućem roku poslati svoje vojnike u južnu srpsku pokrajinu.

Zanimljivo je da je samo dan pošto je to najavio Konstantin Kosečev, šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije, bataljon američkih vojnika krenuo put Kosova! Reč je o vojnicima Prve nacionalne garde Aljaske, 297. pešačke divizije. Polovina jedinice stigla je još juče, a druga polovina očekuje se danas.

Dok američki mediji pišu da je bataljon poslat kako bi bio pojačanje mirovnim misijama NATO i Kfora, koje su na Kosovu još od 1999. godine, naši sagovornici uvereni su da vojnici iz SAD nisu slučajno baš sada stigli na KiM...

foto: Beta / Igor Majstorović

- Slanjem novih trupa na Kosovo, SAD šalju snažnu poruku da podržavaju takozvani kosovsku državnost, uporedo odvraćajući Rusiju i ostatak slobodnog sveta od namere da pruži podršku Srbiji u očuvanju njenog suvereniteta. Upad ROSU na sever KiM nastavak je tihog pogroma srpskog stanovništva sa ciljem da se preostalo srpsko stanovništvo zaplaši i natera da u kratkom roku napusti i sever, i enklave južno od Ibra - uveren je Stefan Stamenkovski iz Pokreta „Zavetnici“.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da se pojačavanje američkih snaga na KiM u ovom osetljivom momentu može dvojako tumačiti.

- Teško je odmah zaključiti kome Amerika šalje poruku ovim postupkom. Ta poruka može da bude poslata nama i glasiti da će SAD stajati uz Kosovo, a može da bude poruka Prištini da više ne sme da se ponaša samovoljno kao do sada. Ne možemo lako zaključiti šta u stvari Amerika namerava, ali jedino je jasno i sigurno da Amerika i dalje pokazuje veliki interes za Kosovo - komentariše Anđelković.

foto: Beta / Igor Majstorović

Dragišić: Kfor treba pojačavati

Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti, mišljenja je da je dobro što se snage Kfora pojačavaju na terenu.

- Nažalost, bezbednosna situacija na KiM je veoma osetljiva, treba jačati snage Kfora na terenu i tražiti produženje mandata. Zvaničnici Kfora rekli su da nemaju mandat da reaguju na policijske akcije Prištine, ali kasnije su naveli da je to bilo prekoračenje upotrebe policijske sile - navodi Dragišić za „Alo!“.

Bonus video

NOVINAR IZ ALEKSINCA NA METI NAPADAČA! PRETNJA: Zapalili su mi auto jer sam pisao o krađi beba!

(Espreso.co.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media