MUP Kosova demantuje: Nisu planirani teroristički napadi na Srbiju!

ipak smo mirni

MUP Kosova demantuje: Nisu planirani teroristički napadi na Srbiju!

Ispitivanje osumnjičenih je u toku i posle toga će biti poznato kakvi su bili motivi uhapšenih i kakve su akcije, pored vrbovanja za ID, planirali
Objavljeno: 22:11h

U kosovskom MUP potvrđeno je da su uhapšena trojica islamista zbog sumnje da su angažovni na regrutovanju novih članova, a ne zbog planiranja napada u Srbiji. Trojica pripadnika Islamske države uhapšeni su na osnovu operativnih podataka koje su Turska i još jedna zemlja dostavili Kosovu. Uhapšena trojica džihadista na Kosovu, spremali terorističke napade na Srbiju! Kako je rečeno, nema indicija da su trojica uhapšenih nameravali i planirali napade u Srbiji kako su preneli pojedini mediji, a citirao pres bilten Unmika. Trojica pripadnika ID uhapšena su na Kosovu i Metohiji zbog sumnje da su planirali terorističke napade u Srbiji.

Kosovska policija zadržala je u pritvoru F.B., I.F. i S.L. zbog uspostavljanja "ćelija" Islamske države na Kosovu i Metohiji i podnela krivične prijave protiv trojice "povratnika" iz Sirije zbog povezanosti sa Islamskom državom. RTS saznaje da je ispitivanje osumnjičenih u toku i da će posle toga biti poznato kakvi su bili motivi uhapšenih i kakve su akcije, pored vrbovanja za ID, planirali. (Espreso.co.rs/Rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.