FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA DESTABILIZUJE BALKAN: Albancima ne ide baš najbolje kad BAŠ OVAJ MEDIJ PIŠE TAKO O NJIMA
Hašim Tači, Foto: AP/Visar Kryeziu

UPOZORENJE

FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA DESTABILIZUJE BALKAN: Albancima ne ide baš najbolje kad BAŠ OVAJ MEDIJ PIŠE TAKO O NJIMA

List navodi da je glasanje u parlamentu u Prištini, koje je NATO osudio, a Vašington podržao, još više umanjilo zajednički front koji su Evropa i SAD delile po pitanju Kosova i Metohija

Objavljeno:

NATO je upozorio na rastuću nestabilnost na Balkanu nakon što je u samoproglašenom Kosovu izglasano formiranje vojske, piše list "Vol strit džurnal".

List navodi da je glasanje u parlamentu u Prištini, koje je NATO osudio, a Vašington podržao, još više umanjilo zajednički front koji su Evropa i SAD delile po pitanju Kosova i Metohija.

NATO, koji zajedno sa EU nadgleda bezbednosne snage Kosova, pravosuđe i policiju, najavio je mogućnost preispitivanja prisustva te vojne alijanse na prostoru Kosova i Metohije.

- Žalim što je ta odluka doneta uprkos zabrinutostima koje je izrazio NATO - rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Bivši viši savetnik generalnog sekretara NATO-a Fabris Potije rekao je da je malo verovatno da će NATO ostvariti pretnju i povući trupe, ali bi mogao da izvrši pritisak na Kosovo kako bi se izbegla dalja eskalacija.

BONUS VIDEO: GORAN RAKIĆ SE OBRATIO OKUPLJENIM SRBIMA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Hvala Aleksandru Vučiću što je spreman da nas zaštiti

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.