OTKRIVENI ŠOKANTNI NEPOZNATI DETALJI O ŠAĆIRIJU: Rođen sa teškim deformitetom, Srbin u Beogradu ga spasio?!
Do sada nepoznati detalji iz života Džerdana Šaćirija, Foto: Reuters

To je zaboravio

OTKRIVENI ŠOKANTNI NEPOZNATI DETALJI O ŠAĆIRIJU: Rođen sa teškim deformitetom, Srbin u Beogradu ga spasio?!

Zahvaljujući njemu dobio je priliku da zaigra fudbal

Objavljeno: 12:48h

Džerdan Šaćiri je ponovo u centru pažnje srpskih medija, iako nije doputovao sa ekipom Liverpula na utakmicu protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Jirgen Klop je odlučio da izbegne bilo kakvu tenziju ili političku konotaciju utakmice, ostavio Albanca, rođenog u Gnjilanu, kog kuće, ali bez obzira na to on je i prethodnih nedelja i dana bio jedna od glavnih tema u srpskim medijima.

Džerdan Šaćiri provocira Srbe i Srbiju kad god mu se ukaže prilika
Džerdan Šaćiri provocira Srbe i Srbiju kad god mu se ukaže prilika foto: Reuters

Švajcarski reprezentativac albanskog porekla je dospeo u centar pažnje još uoči Svetskog prvenstva i utakmice protiv Srbije kada je na kopačke stavio zastavu samoproglašene države Kosovo, a potom i zbog skandalozne proslave gola kada je provocirao pokazujući albanskog dvoglavog orla.

Zbog toga se našao na udaru u Srbiji, a malo malo se pojave i neke interesantne priče o njemu i njegovoj porodici iz vremena dok su živeli na tlu naše zemlje.

Džerdan Šaćiri je rođen u Gnjilanu
Džerdan Šaćiri je rođen u Gnjilanu foto: Reuters

Tako sada prenosi beogradska štampa, da su upravo srpski doktori iz Beograda spasili Šaćirija i da nije bilo njih, on nikada ne bi mogao ni da bude fudbaler.

Kako se navodi, krilni fudbaler je rođen sa deformitetom desnog stopala koji mu je uspešno izlečen u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj, u Beogradu.

- Šaćiri je rođen sa urođenim deformitetom desnog stopala. Stopalo mu je bio okrenuto na unutrašnju stranu zbog nedostatka prostora u stomaku majke. Odmah po rođenju poslat je iz Gnjilana u Vranje, a potom u Beograd u Tiršovu. Tamo ga je lečio naš čuveni doktor, stručnjak za takve deformitete - ispričao je tek sada ovu priču čovek upućen u dešavanja.

Džerdan Šaćiri je rođen sa teškim deformitetom na desnom stopalu
Džerdan Šaćiri je rođen sa teškim deformitetom na desnom stopalu foto: EPA/Nigel Roddis

Lečenje je uspešno završeno zahvaljujući "Pansetijevoj metodi", koja je tada tek počela da se primenjuje i bila je revolucionarna u svetu medicine, a njome je i izbegnuta rizična operacija na stopalu.

- Ova metoda je tek tada počela da se primenjuje. Podrazumeva nošenje korektivnih longeta u trajanju od pet do osam nedelja. Kasnije se detetu pravi posebna obuća koju nosi do treće godine života.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.