ČANAK POZVAO POLITIČARKU S KOSOVA U SKUPŠTINU SRBIJE: Radikali traže njegovu smenu
Šešelj optužuje Čanka da "divlja u Skupštini", Foto: Fonet

SME LI ON TO?

ČANAK POZVAO POLITIČARKU S KOSOVA U SKUPŠTINU SRBIJE: Radikali traže njegovu smenu

Šešelj tvrdi da Čanak može da pozove samo predstavnike država s kojima Srbija održava diplomatske odnose ili predstavnike država koje je Srbija priznala

Objavljeno:

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Nenad Čanak pozvao je na skup koji organizuje predsednicu skupštinskog odbora za spoljne poslove takozvane države Kosovo, Vjosu Osmani Sadriu.

Zbog ove situacije lider radikala Vojislav Šešelj zahteva od parlamentarne većine da Čanka smeni sa funkcije predsednika odbora i da spreči ulazak Vjose Osmani Sadriju u zgradu Narodne skupštine.

- Čanak je taj skup zakazao kao međuparlamentarnu konferenciju "Kroz ideju EU ka miru i razvoju", i biće održana 11. i 12. maja u Beogradu. On može da pozove samo predstavnike država sa kojima Srbija održava diplomatske odnose ili predstavnike država koje je Srbija priznala - rekao je Šešelj i dodao da to ovde nije slučaj.

Šešelj je dodao da Čanak „nastavlja da divlja u Skupštini“.

- Srpska radikalna stranka kao najveća opoziciona stranka nije dobila nijedno predsedničko mesto u odborima, a on ih je dobio ko zna kakvim zaslugama - rekao je dr Šešelj.

Bonus video:

Branislav Mihajlović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.