Nenad Popović: Zašto je Srbiji potreban zid s Makedonijom? (FOTO)

espreso intervju

Nenad Popović: Zašto je Srbiji potreban zid s Makedonijom? (FOTO)

Lider Srpske narodne partije u intervjuu za naš portal o politici Aleksandra Vučića, srpskoj ekonomiji koja je u nikad goroj situaciji, optužbama da je ruski čovek...
Objavljeno: 15:17h
U poslednje vreme na srpskoj političkoj sceni pojavio se veliki broj novih partija, a videli smo i formiranje nekih novih političkih saveza, doduše, sastavljenih od ne tako novih lica u politici, Jedan deo javnosti te nove stranke i saveze percipira kao lažnu opoziciju Vučiću. Da li je SNP jedna od takvih partija? EU
Rusije
Promo/SNP
Da li u nečemu podržavate Vladinu politiku? Mnogi su vas napadali zbog ideje o podizanju zida na srpsko-makedonskoj granici. Imali ste i ozbiljne polemike po medijima na tu temu. Kako gledate na argumentaciju suprotne strane u ovoj priči? Srbiju Dosta često u javnosti istupate na razne ekonomske teme i vrlo stručno obrazlažete šta su srpski problemi. Ipak, stiče se utisak da vlast malo obraća pažnju na to, posebno kada je u pitanju njen odnos prema EU?
Na koji način? Da li Srbija može to da uradi? Hrvatska Orban
Promo/SNP
Kako pomoći konkretno privredi da se razvija i da bude više posla za naše ljude? U kom resoru biste najbolje ostvarili svoj potencijal? Privreda, poljoprivreda? Da li nam je možda potreban resor za odnose sa Rusijom?
Ako zaista tako veliki ekonomski potencijal leži u Rusiji, zašto je naš izvoz u EU veći skoro šest puta od izvoza u Rusiju? Insistirali ste da Srbija iskoristi sankcije uvedene Briselu i Ankari za zauzimanje pozicija na ruskom tržištu. Da li u vladi ima ko to da čuje? Šta kažete na uglavnom maliciozne optužbe da ste ispostava Kremlja u Srbiji? Mnogi se ne bi sa vama složili, jer misle da Rusija pomaže Srbiji samo iz interesa?
Putina Postoji li, makar, teoretska mogućnost da s Dverima i onim što je ostalo od DSS uđete u predizbornu koaliciju? Crnoj Gori Kako odgovarate onima koji u vama vide tvrdog desničara i još tvrđeg nacionalistu?
Promo/SNP
Da li mislite da Srbija treba da odustane od puta u EU? Kosova Da li je Srbija sposobna da to ostvari sama? Reč-dve o odnosu vlasti prema medijima? Kako sprečiti sistemsku pljačku budžeta i korupciju? Nikoliću Šta očekujete od sledeće 2016. godine?
Promo/SNP
Mnogi u Srbiji ne znaju da je predsednik Putin posetio vaše fabrike u Rusiji?

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.