OGLASILI SE IZ SRPSKE LISTE NAKON REFERENDUMA NA SEVERU KIM
Foto: Kosovo Online

novo

OGLASILI SE IZ SRPSKE LISTE NAKON REFERENDUMA NA SEVERU KIM

Predstavnici Srpske liste oglasili su se nakon što su zatvorena glasačka mesta na severu KiM

Objavljeno:

U četiri opštine na severu Kosova danas je organizovan referendum o opozivu gradonačelnika albanske nacionalnosti, izabranih prošle godine glasovima nekoliko procenata birača, a sve srpske partije na KiM prethodno su pozvale na bojkot.

Predstavnici Srpske liste oglasili su se nakon što su zatvorena glasačka mesta na severu KiM.

"Završena je farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije. Današnji dan je pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice. Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe.

Sever Kosova
foto: Kosovo Online

Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet. Treće, današnji dan je pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Kurtijem, sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima.

Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova i Metohije danas".

Bonus video:

00:44

Danica Crnogorčević, Crvena zvezda, Zenit, Delije, Oj Kosovo, Kosovo

(Espreso/Kurir Web/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.