U PRIŠTINI DO 11 SATI GLASALO UKUPNO 85 OSOBA
Leposavić, Foto: Kosovo online

CIK

U PRIŠTINI DO 11 SATI GLASALO UKUPNO 85 OSOBA

Pravo glasa na referendumu ima 46.566 birača

Objavljeno:

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini saopštila je da je do 11 časova na referendumu o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM glasalo ukupno 85 građana od 46.566 birača koji se nalaze na biračkom spisku, što je 0,18 odsto.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasala su 32 birača, u Zubinom Potoku sedam, u Leposaviću 46, dok u Zvečanu niko nije glasao.

Privremene prištinske vlasti danas u četiri opštine na severu KiM organizuju referendum o smeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje je Priština propisala za referendum.

Kontejneri za glasanje
Kontejneri za glasanjefoto: Kosovo Online

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspeo, potrebno je da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

Na biračkim mestima postavljene su kamere, a Srpska lista je ukazala i da birački spiskovi ne odslikavaju realno stanje na terenu, jer je zbog stalnih pritisaka Prištine došlo do iseljavanja Srba sa severa KiM.

Bonus video:

09:19

AKO AFD DOĐE NA VLAST U NEMAČKOJ, IZVINILI BI SE I VRATILI KOSOVO SRBIJI?! Ilić o rečima Bistrona na konferenciji u Pragu

(Espreso /Agencije/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.