UZNEMIRUJUĆE SCENE ISPRED SVETINJE, NA NIŠANU I SVEŠTENIK? Naoružane osobe u manastiru Banjska, NOVE INFORMACIJE
Naoružano lice stoji pored jednog sveštenika, Foto: Handout/Videoplus

STRAŠNO

UZNEMIRUJUĆE SCENE ISPRED SVETINJE, NA NIŠANU I SVEŠTENIK? Naoružane osobe u manastiru Banjska, NOVE INFORMACIJE

Na uznemirujućoj fotografiji vidi se kako naoružano lice, stoji pored jednog sveštenika i čini se da mu upućuje pretnje.

Objavljeno: 19:02h

Višesatna drama i tenzija traje u manastiru Banjska, u čije dvorište su jutros upali naoružani i maskirani ljudi.

Sveštenstvo, kao i svi Srbi sa severa Kosmeta su uznemireni strahujući da će privremene vlasti na KiM iskoristiti današnji incident za nastavak terora i zastrašivanja naroda na severu. Na uznemirujućoj fotografiji vidi se kako naoružano lice, stoji pored jednog sveštenika i čini se da mu upućuje pretnje.

Eparhija raško-prizrenska je ranije danas saopštila da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

- Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira - navodi se u saopštenju eparhije.

1 / 6 Foto: Handout/Videoplus

Srbi sa severa Kosova i Metohije uznemireni su posle incidenta koji je počeo u ranim jutarnjim časovima kada je došlo do pucnjave u kojoj su ranjena dva pripadnika tzv. kosovske policije, od kojih je jedan podlegao povredama. Tokom celog dana vlada tenzija među Srbima, jer su na severu raspoređene jake snage lokalne policije, koja je blokirala sve putne pravce.

Najveće uznemirenje vlada među meštanima Banjske, gde su pripadnici tzv. policije nasilno ušli u dvirište manastira, pod izgovorom da se u njemu krije "naoružana grupa". Tokom celog dana čuje se sporadična pucnjava, javio je u prepodnevnim satima izveštač Kurira sa Kosmeta opisujući eskalaciju nasilja koje je izbilo noćas oko tri časa na severu KiM.

Bonus video:

01:12

Miniranje kod Zebrnjaka

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.