KOSOVSKA POLICIJA TVRDI DA JE UBIJENA JEDNA OSOBA KOD SELA BANJSKA: Opkolili navodne "napadače"
Kosovska policija, Foto: Nebojša Mandić

situacija i dalje napeta

KOSOVSKA POLICIJA TVRDI DA JE UBIJENA JEDNA OSOBA KOD SELA BANJSKA: Opkolili navodne "napadače"

Pozivajući se na nastalu situaciju i okolnosti, policija tzv. Kosova je zatvorila administrativne prelaze Jarinje i Brnjak

Objavljeno:

Situacija u ataru sela Banjska je i dalje napeta, saopštila je policija tzv. Kosova i navela da je ubijena jedna osoba, koju su okarakterisali kao napadača, pozivajući istovremeno ostale napadače da se predaju.

"Kriminalne grupe s vremena na vreme vatrenim oružjem napadaju policijske jedinice na terenu koje, uprkos napadima na njih, nastavljaju svoj angažman stvaranjem bezbednosnog ambijenta", navodi se u saopštenju policije.

"Značajan broj profesionalnih napadača, maskiranih i uniformisanih u različitim uniformama, naoružanih teškim naoružanjem, granatama, vojnim oruđem (zoljama), pojedinim oklopnim vozilima, koristi različite privatne prostore i predmete, uključujući u i oko manastira u Banjskoj, za nošenje, kretanje, sklonište i pozicioniranje za pucanje na policijske jedinice", tvrde iz policije tzv. Kosova.

Policija u ataru sela Banjska
Policija u ataru sela Banjskafoto: Kurir

Pozivajući se na nastalu situaciju i okolnosti, policija je iz bezbednosnih razloga zatvorila za saobraćaj dva administrativna prelaza na severu (Jarinje i Brnjak), pa poziva sve građane da koriste ostale punktove.

Policija tzv. Kosova ističe da se nastavlja saradnja i koordinacija sa nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama, u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organe pravde izvršilaca kontinuiranih napada na policijske službenike, a istovremeno vreme ih poziva da se predaju pred organima reda.

Bonus video:

01:42

Ulaz u Banjsku je blokiran i svuda su jake snage tamošnje policije

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.