JUTRO POSLE DRAME NA KOSOVU: Mali Stefan se oporavlja nakon što je u njega pucao albanski državljanin na Badnji dan
Stefan Stojanović, Foto: Kurir

najnovije informacije

JUTRO POSLE DRAME NA KOSOVU: Mali Stefan se oporavlja nakon što je u njega pucao albanski državljanin na Badnji dan

Drama je okončana oko 23 sata kad su Srbi pristali da odblokiraju saobraćajnicu nakon dogovora sa Kforom i policijom

Objavljeno:

Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče na Badnji dan oko 15 sati u Gotovuši kod Štrpca na KiM kad je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila badnjak kad je napadač na njih otvorio paljbu. Jedan dečak je pogođen u šaku, drugi u rame, ali nisu životno ugroženi.

Osumnjičeni (33) za ranjavanje je pobegao, ali je posle skoro dva sata lociran i uhapšen. U pitanju je pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj (33).

1 / 3 Foto: Eparihija Raško-Prizrenska

07.05 - Srpski dečak Stefan i mladić Miloš ranjeni na Badnji dan oporavljaju se u bolnici.

07.00 - Varheji: Šokiran sam napadom, očekujem punu istragu. Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji izjavio je da je šokiran napadom na dvoje srpske dece u Štrpcu i da od kosovskih vlasti očekuje punu istragu.

"Šokiran sam napadom na dvoje dece u Štrpcu. Ne može biti opravdanja za bilo kakvo nasilje", napisao je on na Tviteru. Varhelji je povređenima poželeo brz oporavak. "Verujem da će kosovske vlasti sprovesti potpunu istragu", istakao je Varhelji.

Meštani srpske nacionalnosti su odmah nakon ranjavanja dečaka blokirali lokalni put između Štrpca i Uroševca. Priština je poslala jake snage u Gotovošu, a pregovari o uklanjanju barikada trajali su satima.

Drama je okončana oko 23 sata kad su Srbi pristali da odblokiraju saobraćajnicu nakon dogovora sa Kforom i policijom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pružio je podršku sa Svete Gore jedanaestogodišnjem Stefanu Stojanoviću koji je juče ranjen u Gotovuši kod Štrpca dok je nosio badnjak. Vučić je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" naveo da se u Hilandaru svi mole za Stefana.

"Da si živ i zdrav Stefane. I u Hilandaru noćas se svi za tebe molimo. Hristos se rodi", poručio je Vučić.

Košarkaš Nedović: Pobedu protiv Valensije posvećujem Stefanu i Milošu Stojanoviću

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović posvetio je večerašnju pobedu protiv Valensije u okviru Evrolige ranjenim srpskim dečacima na Kosovu Stefanu i Milošu Stojanoviću.

Nedović je u direktnom prenosu u zvaničnoj izjavi nakon utakmice rekao da posvećuje značajnu pobedu koju je Crvena zvezda ostvarila u gostima na Badnje veče, dvojici povređenih momaka danas u Štrpcu.

"Stefana i Miloša Stojanovića su ranili neki loši ljudi danas uoči Božića. Posvećujem ovu pobedu njima i želim svima kod kuće u Srbiji srećan Božić", poručio je Nedović.

Zvezda je pobedila Valensiju 77:75 i deli 8. mesto na tabeli Evrolige, koje vodi u plej of ovog takmičenja.

Petković: Kurti mi je zabranio da posetim povređene dečake u bolnici u Gračanici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da mu je Aljbin Kurti zabranio da u bolnici u Gračanici poseti povređene Miloša i Stefana na koje je danas pucano u Gotovuši.

Petković je na Tviteru uputio pitanje predstavniku Evropske unije za dijalog Miroslavu Lajčaku da li su to evropske tekovine.

"Večeras mi je Kurti zabranio da posetim povređene srpske dečake Miloša i Stefana u bolnici u Gračanici! Iako sam zatražio da mi bude omogućena poseta ranjenima, naišao sam na blokadu. Niko ne može sprečiti istinu o stradanju naše dece! Jesu li to evropske tekovine?", napisao je Petković.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.