TELO BEBE NA KOSOVU ZAVRŠILO U VEŠ MAŠINI: Nakon ovog UŽASA, smenjeni načelnik i glavna sestra Ginekologije
Bolnica u Peći, Foto: Printscreen/Kosovo online

smena u pećkoj bolnici

TELO BEBE NA KOSOVU ZAVRŠILO U VEŠ MAŠINI: Nakon ovog UŽASA, smenjeni načelnik i glavna sestra Ginekologije

Slučaj je potvrdila kosovska policija, koja je saopštila da istragu sprovode Državno tužilaštvo i Zdravstveni inspektorat

Objavljeno:

Pećka bolnica saopštila je u petak da je otpustila glavnu sestru i načelnika Ginekološkog odeljenja, nakon slučaja bebe koja je rođena mrtva i koju je osoblje stavilo u veš mašinu, prenosi lajmi.net.

Кako se navodi u saopštenju, bolnica priprema plan za preduzimanje drugih mera koje će unaprediti unutrašnje organizacione procedure.

„Danas su, u nastavku disciplinskih mera, razrešeni načelnik Odeljenja ginekologije i glavna sestra Ginekološkog odeljenja, dok čekamo okončanje svih naših disciplinskih postupaka, a posebno nalaz nadležnih organa. u istrazi preduzeti dalje radnje prema svima koji su uključeni u ovaj slučaj. Pripremamo plan za preduzimanje drugih mera koje će unaprediti naše unutrašnje organizacione procedure i to će se odraziti narednih dana“, navodi se u saopštenju.

Pećka bolnica
Pećka bolnicafoto: Printscreen/Kosovo online

Podsetimo, kosovska policija saopštila je da su Državno tužilaštvo i Inspektorat zdravstva pokrenuli istragu protiv ginekološkog odeljenja Opšte bolnice u Peći, a nakon što je otkriveno da je neko na odeljenju greškom stavio telo mrtve bebe u veš mašinu, iz koje je izvađeno u komadima, javlja Indeks onlajn, a prenosi Kosovo-online.

Uprkos insistiranju bolničkog osoblja da se ovaj skandal sakrije, članovi porodice su obavestili policiju.

Otac bebe rekao je da je slučaj šokirao njegovu porodicu, kao i da je čitava stvar otkrivena kada je bolnica odbila da preda telo bebe. Otac nikada nije prestao da pokušava da sazna istinu o svojoj mrtvoj bebi, ali se šokirao kada je svojim očima video ostatke svoje bebe, nakon što je izneta iz bolničke veš mašine između čaršava.

Slučaj je potvrdila kosovska policija, koja je saopštila da istragu sprovode Državno tužilaštvo i Zdravstveni inspektorat.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.