NEMA PRAVDE ZA SRBE: Oglasio se Petković nakon licemerne presude Srbinu iz Gnjilana (FOTO)
Petar Petković, Foto: SCREENSHOT PINK TV

UŽAS

NEMA PRAVDE ZA SRBE: Oglasio se Petković nakon licemerne presude Srbinu iz Gnjilana (FOTO)

Tortura nad Srbinom

Objavljeno: 18:52h

Nakon licemerne presude Osnovnog suda u Gnjilanu koji je osudio na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora S.R. koji je bio optužen da je prošle godine, zajedno sa dvojicom maloletnika D.R i S.R, širio "etničku mržnju", ispisujući grafite "Vitina je Srbija", "Klokot Srbija" kao i četiri slova "S" na jednoj albanskoj kući, betonskim stubovima i trotoaru, reagovao je Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Naime, on je na Tviteru ukazao na "ugnjetavanje" Srba na Kosovu i Metohiji i dvostruke aršine zakonodavstva u jučnoj srpskoj pokrajini.

"Surova istina o ugnjetavanju Srba za koje nema pravde! Dok vlasti u Prištini proganjaju maloletnu srpsku decu, gde su oni koji su na srpske ambulante, dečja igrališta, kuće ispisivali grafite terorističke UČК? Za ove otvorene pretnje niko nije odgovarao!", napisao je Petković.

Inače, samo tokom ove godine na prostoru Kosova je zableženo više od deset incidenata u kojima su grafiti "UČK" ili uvredljive poruke ispisane na srpskim kućama, na tablama sa nazivima mesta u kojima žive Srbi, pa i u neposrednoj blizini dečjeg igrališta i za ta dela niko nije odgovarao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.