FRAPANTNA STATISTIKA U PRIŠTINI: Više od 200 sudija izreklo samo uslovne i novčane kazne za SILOVANJA devojčica
ilustracija, Foto: Profimedia

SRAMOTA!

FRAPANTNA STATISTIKA U PRIŠTINI: Više od 200 sudija izreklo samo uslovne i novčane kazne za SILOVANJA devojčica

Na konferenciji za medije, Kurti je danas rekao da su u 85 odsto slučajeva seksualnog nasilja žrtve bile maloletne devojčice

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je da podaci pokazuju da je dosad oko 200 sudija izreklo samo uslovne i novčane kazne za slučajeve seksualnog nasilja ili su dozvolili zastarelost u slučajevima seksualnog nasilja.

Na konferenciji za medije, Kurti je danas rekao da su u 85 odsto slučajeva seksualnog nasilja žrtve bile maloletne devojčice.

On je rekao da je oko 140 tužilaca, od ukupno 200 na Kosovu, dozvolilo zastarevanje slučajeva seksualnog nasilja.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

"U više od 85 odsto ovih slučajeva radilo se o maloletnicima. Zastarelost u slučajevima seksualnog nasilja dozvolilo je 140 tužilaca. Zamislite više od 200 sudija, više od polovine sudija na Kosovu, izreklo je samo uslovne i novčane kazne", rekao je Kurti.

Premijer Kosova je zatražio preduzimanje mera prema onim koji ne obavljaju svoju dužnost i naglasio da je za to neophodan proces provere u pravosudju.

Ministarstvo pravde je danas kosovskom parlamentu predalo dosije za proces provere u pravosudju u kojem su predlog ustavnih promena, nacrt zakona za proveru, koncept dokument za proveru, sa objašnjenjem za proces provere.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.