NOVA PROVOKACIJA ALJBINA KURTIJA: Niko ne može da spreči specijalne jedinice policije da odu na sever Kosova
Aljbin Kurti, Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

ROK OSTAJE

NOVA PROVOKACIJA ALJBINA KURTIJA: Niko ne može da spreči specijalne jedinice policije da odu na sever Kosova

Kurti je, nakon sastanka s međunarodnim predstavnicima Miroslavom Lajčakom i Gabrielom Eskobarom u Prištini, rekao je da će od 1. septembra takođe početi da se primenjuje reciprocitet sa ličnim dokumentima za građane Srbije

Objavljeno: 20:00h

Premijer tzv. države Kosovo Aljbin Kurti rekao je da 1. septembar ostaje rok od kada će se primjenjivati odluka o preregistraciji tablica na severu Kosova i dodao da niko ne može da speči specijalne policijske snage da odu na sever, prenosi Al džazira.

Kurti je, nakon sastanka s međunarodnim predstavnicima Miroslavom Lajčakom i Gabrielom Eskobarom u Prištini, rekao je da će od 1. septembra takođe početi da se primenjuje reciprocitet sa ličnim dokumentima za građane Srbije.

On je dodao da, ako bude narušena sigurnosna situacija na severu, reagovaće institucije Kosova.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

"Juče sam se sreo sa komandantom Kfora Kajarijem, sa našom policijom i Eulexom. Barikade nisu rešenje. Postoji državni mehanizam koji će reagovati to nije samo policija, nego i specijalne policijske snage, i niko ne može zaustaviti specijalnu policiju da dođe na sever. Sever Kosova je deo Kosova, nalazi se na Kosovu i nikada nije bilo više vladavine prava na severu Kosova nego sada", kazao je Kurti.

(Espreso/Kosovo Onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.